Free cookie consent management tool by TermsFeedActorii din Beverly Hills 90210, la 20 de ani de la încheierea serialului

În luna mai se vor împlini 20 de ani de la finalul unuia dintre cele mai urmărite seriale din istoria României și nu numai, Beverly Hills 90210. Timp de un deceniu, acest serial a fost urmărit săptămână de săptămână de milioane de oameni din întreaga lume. Beverly Hills, 90210 a avut 10 sezoane și a fost difuzat între 4 octombrie 1990 și 17 mai 2000. La două decenii de la finalul seriei Beverly Hills, 90210 vă arătam cum a evoluat cariera actorilor principali din acest serial.

Jason Priestley (Brandon Walsh)

Actorii din filmul Beverly Hills
Actorul Jason Priestley

După rolul important din Beverly Hills, 90210, Priestley a apărut în numeroase emisiuni TV, printre care Without a Trace, What I Like About You, How I Met Your Mother, CSI și show-ul sci-fi The Outer Limits. În multe dintre acestea a avut doar apariții episodice, dar între 2010 și 2013 a jucat în comedia canadiană Call Me Fitz, în care a avut rolul unui vânzător de mașini second hand. De asemenea, el a mai avut roluri principale în serialele Raising Expectations și Private Eyes. Totodată, Priestley a avut și roluri secundare în filme artistice, dar niciunul nu a rupt gura târgului. Double Down, The Fourth Angel, Cherish, Cover Story, Time of the Wolf, Die, Mommie, Die!, Going the Distance, Made în Brooklyn, The Last Rites of Ransom Pride, Enter the Dangerous Mind și Zoom sunt câteva dintre filmele artistice în care a jucat în ultimele două decenii.

Shannen Doherty (Brenda Walsh)

Shannen Doherty după 20 ani
Actrita Shannen Doherty

Brenda a fost principalul caracter feminin al serialului în primele patru sezoane și sora geamănă a lui Brandon. După rolul din Beverly Hills, 90210, ea a jucat în numeroase seriale TV, printre care North Shore, Blood Lake: Attack of the Killer Lamreys și Growing the Big One.

De asemenea, ea a mai avut apariții episodice în seriale precum 90210 și Riverdale. Ea a jucat și în filmele artistice Burning Palms, Back in the Day și Bethany, iar la ultimul a fost chiar și producător.

Jennie Garth (Kelly Taylor)

cum a trecut timpul peste actorii din Beverly Hills 90210
Actrita Jennie Garth

Frumoasa blondă a fost una dintre cele mai longevive apariții din Beverly Hills, 90210. Mai mult, ea a apărut ulterior și în 90210, serialul ce s-a dorit a fi o continuare a seriei inițiale, cu personaje și povești diferite. După ce a terminat cu Beverly Hills, 90210, Jennie Garth a apărut în numeroase seriale TV. A fost actrița principală în What I Like About You, a mai jucat în The Street, American Dad, Dancing with the Stars, Community, Mistery Girls, Robot Chicken și a apărut chiar și în show-ul MasterChef.

Ian Ziering (Steve Sanders)

Ian ziering după 20 de ani de la lansarea serialului
Actorul Ian Ziering

Băiatul de bani gata din serial, care avea popularitate, femei și o mașină care atrăgea toate privirile. Prin prisma prieteniei cu Brandon a început să-și arate și latura matură.

A apărut în o mulțime de seriale TV în ultimele două decenii, printre care amintim Godzilla: The Series: Batman Beyond, Son of the Beach, Spider-Man, Your Mama Don’t Dance, CSI: NY, Celebrity Name Game, The Apprentice, The Muppets și Malibu Rescue. Totodată, el a făcut și voiceover în două jocuri video, Freelancer și Biker Mice from Mars.

Gabrielle Carteris (Andrea Zuckerman)

actorii din Beverly Hills
Actrita Gabrielle Carteris

A interpretat-o pe Gabrielle în primele patru sezoane. Era o persoană inteligentă, dar și puțin ciudată, și lucra la ziarul colegiului. Pe măsură ce serialul a înaintat, ea s-a împrietenit cu Brenda, Donna și Kelly. După prezența în Beverly Hills, 90210, ea a avut apariții mai multe episodice în diverse seriale TV. Ca roluri importante a jucat doar în Deck the Halls, My Alibi, 12 Wishes of Christmas și The Suicide Note. În 2012, ea a fost aleasă în funcția de vicepreședinte al unui sindicat ce reunește peste 100 de mii de actori. Iar din 2016 a preluat funcția de președinte, fiind la al doilea mandat.

Luke Perry (Dylan McKay)

afla acum de ce a murit actorul Luck Perry
Actorul Luke Perry

Omul cu viață agitată și probleme de familie din Beverly Hills, 90210, Perry a avut poate cea mai impresionantă ascensiune după acest rol, dar și o moarte neașteptată. În Beverly Hills, 90210 a jucat între 1990 și 1995, respectiv 1998-2000. Apoi, au urmat roluri episodice sau complete în The Simpson, The Incredible Hulk, Johnny Bravo, Family Guy, Oz, Will & Grace, What I Like about You, Descent, Supernova, Windfall, Law & Order: Special Victims Unit, Criminal Minds, Leverage, Body of Proof și Community. Începând cu 2017 a fost un actor de bază în Riverdale, unul dintre cele mai importante seriale din zilele noastre.  Totodată, el are și un rol secundar în Once Upon a Time în Hollywood. Luke Perry a murit însă pe 4 martie 2019, la vârsta de 52 de ani. după ce a suferit un infarct.

Brian Austin Green (David Silver)

Austin Green si Megan Fox
Actorul Brian Austin Green

Încă de la începutul serialului, David a încercat să fie băiatul popular. Era bun prieteni cu Scott Scanlon și pasionat de muzică, fiind DJ-ul școlii. Brian a jucat în toate cele zece sezoane ale Beverly Hills, 90210, iar apoi a avut o carieră frumoasă, cu apariții în seriale de top. Astfel, l-am mai putut vedea în seriale TV precum Melrose Place, Saved by the Bell: The College HYears, Fantastic Four, Malibu Shores, Sabrina, the Teenage Witch, Resurrection Blvd, The Twillight Zone, CSI: Crime Scene Investigation, Freddie, Terminator: The Sarah Connor Chronicles, Smallville, Desperate Housewives, Mobsters, Happy Endings și Anger Management.

Douglas Emerson (Scott Scanlon)

afla ce nu stiai despre serialul Beverly Hills
Actorul Douglas Emerson

A apărut doar la începutul serialului, timp de 26 de episoade. În 1991 a ieșit din Beverly Hills, 90210 și a mai jucat într-un singur serial după, Blossom. În 1991 s-a retras din activitate  după ce s-a îndrăgostit. S-a căsătorit, iar apoi s-a înrolat în US Air Force. A câștigat numeroase premii pentru rolul său în armata SUA. De asemenea, el a plănuit misiuni în războiul din Kosovo din 1999. Din 2003 a părăsit US Air Force și s-a mutat în Denver împreuna cu soția sa, Emily, alături de care are două fete, Hayley și Hannah.

Tori Spelling (Donna Martin)

Tori Spelling in prezent
Actrita Tori Spelling

A fost iubita lui David la începutul serialului, dar acesta a înșelat-o. Din cauza unor probleme medicale a avut mari probleme în școală. Donna din serial a avut o viață extrem de agitată, cu multe probleme. A jucat în toate cele 10 sezoane din Beverly Hills, 90210, iar apoi a fost o prezență constantă și în alte seriale TV, fie ca apariții în postura de guest star, fie ca rol principal. Ea a mai jucat astfel în Melrose Place, A friend to Die For, Malibu Shores, A Carol Christmas, American Dad!, Hush, Smallville, 90210 și Mystery Girls. De asemenea, ea a scris șase cărți, inclusiv sTORI Telling, un bestseller al New York Times. Pe Tori am mai putut-o vedea inclusiv în Scary Movie 2.

Audiențele înregistrate de Beverly Hills, 90210

Starurile din Beverly Hills din trecut
Starurile din Beverly Hills 90210

Beverly Hills, 90210 a fost un succes atât în SUA cât și la nivel internațional. Primul sezon a avut o audiență de 14.2 milioane de privitori în SUA, iar o bornă importantă s-a înregistrat în al patrulea sezon, cu 21.7 milioane de privitori. Ultimele două sezoane au înregistrat scăderi semnificative și încheierea serialului nu a fost o mare surpriză. Pe de altă parte, ultimul episod din Beverly Hills, 90210, a fost vizionat în întreaga lume de peste 25 de milioane de oameni, în luna mai 2000.


În orice caz, Beverly Hills, 90210 rămâne unul dintre cele mai importante seriale din istorie. Astfel, revista Entertainment Weekly l-a inclus pe locul 20 în topul celor mai bune 100 de seriale din ultimii 25 de ani. Iar melodia de pe coloana sonoră a ocupat locul 15 în topul celor mai bune melodii TV din ultimii 25 de ani.  Totodată, AOL TV a desemnat Beverly Hills, 90210 ca fiind cel mai bun serial TV din istorie despre viața în școli. În 1992 și 1993, acest serial a fost nominalizat la Globurile de Aur la categoria cel mai bun serial TV. De asemenea, actorul Jason Priestley a fost nominalizat la Globurile de Aur în 1993 și 1995 la categoria cel mai bun actor într-un serial TV.

Slotul online Beverly Hills 90210

Pacanele online: Beverly Hills 90210
5.0/5
Pacanele online: Beverly Hills 90210

Creat de cei de la iSoftBet este bazat pe tema de film cu acelasi nume din anii 90’, un serial extrem de popular in acele vremuri. Cu un RTP de 96,99 % , jocul de pacanele este structurat pe 5 role, 3 randuri si are 243 de moduri de castig. Simbolurile in sine sunt o calatorie in timp. Acestea infatiseaza portrete reale ale tuturor personajelor principale. Slotul video dispune de functii atractive pentru orice jucator de cazino, precum doua moduri de a juca runde gratuite, care pot fi pana la 25, cu un factor de multiplicare de pana la 30x si functia „Transformer”. In acest fel, putem reinvia oricand magia acelor ani, jucand slotul gratuit pe Cazino365.

BH90210 și încercarea de a renaște Beverly Hills, 90210

În 2019 s-a încercat readucerea la naștere a poveștii din Beverly Hills, 90210 printr-un serial numit BH90210. Distribuția a fost în mare măsură formată din actorii din prima serie, dar succesul nu a fost cel  scontat. În noul serial, actorii s-au reunit după 10 ani și au încercat să-și prezinte noile vieți, pline de complicații.

Serialul a fost anulat însă după doar șase episoade deoarece nu s-a bucurat de succesul dorit. Primul episod a fost așteptat cu mare interes, având o audiență de 3.86 milioane de privitori în SUA, dar ulterior aceasta a scăzut la jumătate și s-a decis anularea serialului. Melrose Place, Models Inc. și Melrose Place (2009) au fost considerate alte continuări ale Beverly Hills, 90210.

90210 și versiunea nouă a Beverly Hills

Înainte să apară BH90210 a avut loc o altă încercare de a readuce la viață povestea tinerilor din Beverly Hills. Astfel a luat naștere serialul 90210, ce a fost difuzat intre 2008 și 2013. 90210 s-a bucurat de un succes destul de mare, dar povestea nu a avut mari legături cu serialul original. Ne-a fost prezentată povestea unor tineri care studiau la West Beverly Hills High School și problemele inerente ce apăreau la vârsta lor.

În acest serial le-am putut vedea însă, ca apariții episodice, pe Brenda, Kelly și Donna. Spre exemplu, despre Donna am putut afla că, în noua ei viață, este designer vestimentar. 90210 s-a oprit după cinci sezoane, deși echipa de producție dădea ca sigură și apariția celui de-al șaselea. Totuși, audiențele în scădere din ultimul sezon, mai ales pe categoria de vârstă 18-49, au făcut ca 90210 să se oprească în 2013 și a fost destul de regretat de tinerii săi fani din întreaga lume. Acest serial a fost transmis și în România, de Pro TV.

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash