Free cookie consent management tool by TermsFeed

Îți plac filmele? Atunci cu siguranță ai văzut “ Masca lui Zorro ” (1998). Filmul este o capodoperă Hollywoodiană care a rămas în memoria noastră prin povestea fascinantă, prin interpretarea excelentă a trio-ului Antonio Banderas, Catherine Zeta-Jones & Anthony Hopkins și, nu în ultimul rând, grație superbei piese de pe coloana sonoră: „I Want to Spend my Lifetime Loving You” interpretată de Marc Anthony și Tina Arena.

Shakira ar fi putut fi în rolul principal, Banderas și-a efectuat singur cascadoriile, cu excepția săriturii de la balcon direct pe cal…

Rolul personajului Diego de la Vega

Afla acum secretele din spatele filmului Masca Lui Zorro
Copertadin filmul Masca Lui Zorro

Don Diego de la Vega este unul din personajele principale din „ Masca lui Zorro ”. Cu toate că acum nu ne putem imagina pe altcineva în afară de Anthony Hopkins în acest rol, trebuie să știi că la început acesta a avut dureri îngrozitoare de spate. Operația la coloană l-a pus însă pe picioare și a putut juca în acest film. Un alt detaliu mai puțin cunoscut este numele altui actor legendar care a participat, fără succes, la casting pentru rolul lui Don Diego – Sean Connery.

Experiență de spadasin

Recunoscut pentru tenacitatea și determinarea de care dă dovadă la fiecare rol, Antonio Banderas a ținut cu tot dinadinsul să se pregătească cât mai bine pentru a intra în rolul celebrului Zorro. Din acest motiv, Banderas s-a antrenat timp de patru luni alături de echipa olimpică de spadă a Spaniei.

Masca lui Zorro inspirație în crearea personajului Batman

Eroul cu masca din acest film a fost luat ca exemplu în crearea personajului Batman. Rolul lui Bernardo, majordomul lui Zorro, interpretat de Anthony Hopkins a fost luat și el că exemplu în Batman. Anthony chiar a primit o propunere de a juca rolul majordomului loial din nou în filmul “ Batman Begins”.

Antonio Banderas, la fel de neînfricat și în viața reală

Antonio Banderas s-a pregătit intens pentru scenele de lupta din film. Acesta a dorit să aibă mișcările perfecte astfel încât orice lupta să fie cat mai credibilă. Mai mult de atât, actorul a insistat să își facă propriile scene, oricât de periculoase ar fi fost, astfel încât filmul să fie cât mai real. Antonio Banderas a avut nevoie de un cascador doar în celebra scenă când sare pe un cal furat de la unul dintre paznici.

Shakira în rolul Elenei de la Vega

Inițial, rolul Elenei de la Vega l-a primit nimeni alta decât celebra cântăreață columbiană Shakira. Artista era perfectă pentru acest rol, sângele ei latin și senzualitatea de care da dovadă în orice apariție ar fi făcut-o perfectă în această pelicula. Cu toate astea, Shakira a fost nevoită să refuze rolul deoarece nu simțea că stăpânește limba engleză destul de bine.

C. Zeta-Jones – o Elenă cu tente britanice

actrita Catherine Jones a jucat in filmul Masca lui Zorro
Catherine Zeta Jone in filmul Masca lui Zorro

Elena de la Vega este un personaj latin, dar Catherine Zeta-Jones a obținut acest rol datorită faptului că Spielberg a văzut-o în mini-serialul Titanic. Acesta i-a recomandat-o lui Campbell iar Catherine a fost perfectă pentru acest rol. Temperamentul celtic al lui Catherine dublat de frumusețea răpitoare și atitudinea misterioasă au fost perfecte pentru personajul latino.

Povestea a fost rescrisă

află ce nu stiai despre filmul Masca lui Zorro
Cartea Tales from the Script

În cartea „Tales from the Script”, scrisă de Peter Hanson și Paul Robert Hermnan, se povestește cum directorul și scenaristul David S. Ward s-a ocupat de rescrierea a 85% din dialogul filmului.

Pelicula a avut parte de numeroși regizori

Înainte ca Martin Campbell să se ocupe de regizarea acestui film, au fost mulți alții care au ocupat acest rol. Renumitul Steven Spielberg, de exemplu, a fost producătorul executiv al filmului.

El a respins rolul regizorului din cauza unor probleme cu care se confrunta în filmul său „Saving Private Ryan”. Robert Rodriguez a fost scenaristul înainte de Martin Campbell. Robert voia un film mai violent, dar Campbell a apărut în peisaj și filmul a fost o adevărată capodoperă.

Playtech a lansat pe 22 ianuarie 2018 un videoslot The Mask of Zorro

La fix 20 de ani de la lansarea filmului, celebrul dezvoltator de conținut pentru cazino online Playtech a lansat un super joc video pentru fanii de sloturi online. Cu un procent RTP stabilit la 94.99%, simboluri Wild, funcție Zorro (o lovitură de sabie în forma Z care adaugă pe ecran între 4 și 10 simboluri Wild), Bonus Secret Cave și prezența eroilor principali pe role, The Mask of Zorro este unul din cele mai captivante jocuri ca la aparate inspirate din filme.

Pacanele online: The Mask of Zorro
5.0/5
Pacanele online: The Mask of Zorro

Nume grele pe lista celor care au refuzat anumite roluri în film

Secretele din spatele rolurilor din filmul Masca lui Zorro
Antonio Banderas actor, regizor, producator, dansator si cantaret spaniol

Actorii care au primit diferite roluri în filmul Masca lui Zorro, însă le-au refuzat sunt: Sean Connery, Shakira, Raul Julia, Robert Rodriguez, Andy Garcia, Salma Hayek, Izabella Scorupco, Benicio Del Toro, Marc Anthony, Joaquin de Almeida, Chayanne, Sam Shepard, Lance Henriksen, Edward James Olmos, Scott Glenn și Giancarlo Giannini.

Masca lui Zorro este un film american realizat în anul 1998

Povestea începe atunci când Don Diego de la Vega, un nobil spaniol, luptă împotriva autorităților. Acesta apără oamenii de rând și le oferă acestora protecția de care au mare nevoie. Don Diego de la Vega este prins de Rafael Montero guvernatorul Spaniei și încarcerat, după ce soția sa Esperanza este ucisă în fața sa, iar Elena, fiica lui Don Diego de doar câteva luni, este luată și crescută de dușmanul sau de moarte, Rafael Montero.

20 de ani mai târziu, Don Diego reușește să scape din închisoare și plănuiește să își recupereze fiica. Pentru a avea șanse de reușită, îl „înfiază” pe Alejandro Murrieta, transformându-l în noul Zorro. O scenă memorabilă din acest film este atunci când Antonio Banderas și Catherine Zeta-Jones dansează în casa lui Don Rafael. Pasiunea celor doi și senzualitatea lor face ca această scenă să rămână veșnic întipărită în mintea celor care au urmărit acest film de colecție.

O altă scenă pe care o revezi oricând cu plăcere este cea în care cei doi se duelează. Se vede în ochii lor setea pentru dreptate și pentru luptă. Iar la final iubirea pare să învingă din nou, atunci când Antonio Banderas îi taie hainele lui Catherine Zeta-Jones, lăsând-o pe această goală în hambar.

„Te predai?” – „Niciodată”

Filmul Masca lui Zorro a avut 2 nominalizări la Oscar pentru cel mai bune sunet și pentru cel mai bun mixaj sonor. Pe lângă cele două, a mai avut 2 nominalizări la Globurile de Aur pentru cel mai bun film și cel mai actor într-un film de comedie (Antonio Banderas).

În Statele Unite, „Masca lui Zorro” a fost lansat pe dată de 17 iulie 1998, în nu mai puțin de 2.515 de cinematografe. În primul weekend de la lansare, pelicula a avut încasări de 22.525.855 de dolari. Pe piața internă „Masca lui Zorro” a avut încasări de 94.095.523 de dolari, iar în străinătate de 156.193.000 de dolari. Încasările totale ale filmului au ajuns 250.288.523 de dolari.

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash