Free cookie consent management tool by TermsFeedArde Bănia! Cine se impune în duelul Craiova vs Craiova?

Arde Bănia! Cine se impune în duelul Craiova vs Craiova?

Unul dintre cele mai așteptate meciuri ale sezonului în Superliga, dintre FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova, va avea loc duminică, de la ora 21:30, în etapa a 4-a a primului eșalon.

Fotbalul românesc ne oferă adesea paradoxuri, iar duelul dintre cele două echipe ale Craiovei este unul dintre ele. Două echipe care invocă aceeași istorie se vor duela duminică pe stadionul Ion Oblemenco, în fața unui stadion arhiplin.

Actuala U Craiova 1948 a fost percepută pentru mult timp ca fiind adevărata Universitatea Craiova, însă dezafilierea clubului și intrarea în faliment au dus ulterior la apariția unei noi echipe în oraș: CS Universitatea Craiova. Aceasta nu are nicio legătură cu echipa lui Adrian Mititelu, dar a obținut palmaresul clubului. În paralel, Mititelu a înființat o nouă echipă, U Craiova 1948, cu care a pornit din Liga a patra.

Ambele echipe își însușesc istoria glorioasă a oltenilor, iar suporterii s-au împărțit în două tabere. Unii țin cu Craiova lui Mititelu și ceilalți cu Craiova lui Rotaru. Având în vedere că între cele două echipe s-a format o rivalitate, nu e deloc surprinzător interesul major arătat de fani, care au cumpărat deja toate biletele pentru confruntarea de duminică.

Imagini de la ultimul meci direct

Craiova lui Rotaru e în criză, a lui Mititelu se descurcă mai bine

Înaintea acestei partide, U Craiova 1948 este pe locul 9 în Superliga, cu 4 puncte, în timp ce Universitatea Craiova este pe 12, cu 2 punct. Craiova lui Mititelu a început sezonul cu o înfrângere contra celor de la Farul, dar apoi a învins clar campioana CFR Cluj, pentru ca în ultima rundă să remizeze pe terenul lui FCSB.

De partea cealaltă, Craiova lui Rotaru a început sezonul cu o remiză acasă contra lui Sepsi, scor 2-2, după ce a condus cu 2-0, a urmat încă o remiză chinuită pe terenul lui U Cluj și în ultima etapă a fost învinsă de Rapid pe teren propriu. Mai mult, această echipă vine și după un eșec în Conference League, pe teren neutru cu Zorya Lugansk.

Echipele au așadar stări de spirit diferite, mai ales că șefii Universității Craiova își pierd răbdarea și au pus presiune atât pe jucători cât și pe antrenorul Laszlo Balint.

Până acum, bilanțul e dazastruos, pentru ce gândim noi. Avem niște așteptări de la băieți. Aștept o resetare a lor. A început campiontul, competițiile internaționale, trebuie să înțeleagă că într-un meci european îți trebuie atitudine și să respecți detaliile tactice, nu să vii cu greșeli. Întâlnești un adversar conectat”, a declarat Sorin Cârțu la Pro Arena.

Se clatină deja scaunul lui Laszlo Balint?

Adus în această vară pe banca Universității Craiova, Laszlo Balint a fost privit cu scepticism de fani. Nu a confirmat până acum, având un singur succes în șase meciuri, cel cu Vlazznia din returul din Conference League.

În aceste condiții, presa scrie tot mai intens despre posibilitatea ca el să fie demis, variantă susținută și de mulți oameni din fotbal, precum Ion Crăciunescu, Narcis Răducan ori Florin Gardoș.

Conform Gsp.ro, șefii Universității Craiova se gândesc deja la variante pentru înlocuirea lui Balint, iar primele nume vehiculate sunt Cosmin Contra, Leo Grozavu și Mirel Rădoi. Acesta din urma a fost favorit să preia echipa și în vară, dar a refuzat oferta.

Universitatea Craiova a câștigat ambele meciuri din sezonul precedent

În stagiunea precedentă, cele două echipe s-au întâlnit în sezonul regular, iar de fiecare dată învingătoare a ieșit Craiova lui Rotaru.

Mai întâi, pe 3 octombrie, Universitatea Craiova s-a impus cu 2-0 într-un meci în care echipa gazdă a fost considerată U Craiova 1948. Golurile au fost marcate de Dan Nistor în minutul 47 și de Ștefan Baiaram în minutul 85.

În retur, scorul a fost tot 2-0. Gustavo a deschis scorul, iar Baiaram a punctat din nou în poarta Craiovei lui Mititelu.

Craiova lui Rotaru e favorită la pariuri

La pariuri sportive, Craiova lui Rotaru este ușor favorită, având cota 2.14 pentru un succes pe terenul rivalilor. Egalul are cota 3.05, iar victoria formației lui Adrian Mititelu are 3.70. Cei care preferă șansa dubla pot juca pe 1X la 1.75, X2 la 1.30 și 12 la 1.36. (Cotele se pot modifica în orice moment).

La pariurile pe marcatori, Andrei Ivan are cele mai mari șanse să înscrie oricând, cota sa fiind 3.00. El este urmat de colegii Elvir Koljic și Rivaldinho, ambii cu cota 3.50, și Jovan Markovic, care are cota 3.60. Din tabăra cealaltă, cele mai mari șanse să înscrie oricând le are Andrea Compagno, cu cota 3.90.

Cote Betano Craiova vs Craiova

Cât privește cotele pe goluri marcate, cel sub 2.5 are 1.67, semn că bookmakerii anticipează mai degrabă acest scenariu. Ce-i drept, la ultimele două partide dintre aceste echipe s-au marcat cel mult două goluri. În schimb, 2.20 este cota pentru pariul peste 2.5 goluri. Trebuie ținut cont de faptul că cel mai bun jucător de la Craiova 1948, argentinianul Bauza, nu va juca din cauza unei accidentări. În ce privește pariul ambele marchează, acesta are aceeași cotă atât pentru Da cât și pentru Nu: 1.90.

Iată și cotele oferite de Superbet, sponsorul principal al Superligii. De menționat că la Superbet poți urmări GRATUIT meciurile din Superliga România în direct de pe desktop, mobil sau tabletă. Trebuie doar să ai cont.

Cote Superbet pentru Derbyul Baniei
Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash