Free cookie consent management tool by TermsFeed

Au trecut aproape trei decenii de la apariția filmului Basic Instinct (1992),  care ne-a oferit unul dintre cele mai sexy momente din istoria cinematografiei, dar și unul dintre cele mai controversate.

Scena în care suspecta de crimă Catherine Trammell, interpretată de Sharon Stone, își încrucișează picioarele și își lasă la vedere părțile intime continuă să aprindă discuții și pe măsură ce anii au trecut. Când te gândești la Basic Instinct, imediat gândul iți zboară și către această scenă, numai că, odată cu trecerea anilor, Sharon Stone a afirmat că nu a știut că i se vor vedea și părțile intime. Dimpotrivă, actrița a avut un conflict cu regizorul olandez Paul Verhoeven, pe care l-a acuzat că a ținut totul ascuns, iar ea avea să descopere scena abia la premieră, în sala de cinema.

Basic Instinct ne-a oferit cel mai sexy moment din istoria cinematografiei
Sharon Stone

Pe de altă parte, regizorul Paul Verhoeven a acuzat-o pe Sharon Stone că minte și că a știut de la bun început ce avea să se vadă în filmul care a stârnit atâtea controverse.

“Verhoeven mi-a spus că pe cameră se vede că am lenjerie intimă de culoare albă și că trebuie să o dau jos. M-a asigurat că nimic altceva nu se va vedea. Așa că mi-am dat jos lenjeria intimă și am pus-o în poșeta mea”, a povestit Sharon Stone într-un interviu acordat în 2017.

Sharon Stone a verificat imaginile pe monitor și spune că nu a observat nimic ieșit din comun în scena respectivă.

“În acel moment, când am filmat, nu existau imaginile în high definition. Așa că atunci când m-am uitat pe monitor chiar nu am văzut nimic”, și-a amintit actrița. În schimb, Stone afirmă că a descoperit totul abia la premiera filmului, de față cu alte sute de oameni. “Am fost în stare de șoc! La finalul filmului, m-am ridicat și m-am dus direct la Paul Verhoeven, pe care l-am pălmuit”, a explicat Sharon Stone. Actrița a mai menționat că scena respectivă este potrivită pentru film și caracterul personajului și că ar fi păstrat-o și ea, însă “înainte de toate aș fi avut bunul simț să-i arăt și actriței”.

Paul Verhoeven a acuzat-o pe Sharon Stone că minte

În replică, după ce a primit aceste acuzații, regizorul Paul Verhoeven a acuzat-o pe actriță că minte. “Sharon minte! Orice actriță știe ce se va vedea dacă îi cer să își dea jos lenjeria intimă și direcționez o cameră de filmat în zona respectivă”, a răspuns Verhoeven. În plus, regizorul olandez afirmă că Stone nu a avut nicio reacție în momentul în care a văzut imaginile pe monitor.

Declarația regizorului Paul Verhoeven

“Eu sunt olandez, așa că în privința nudității am un comportament absolut normal. Iar Sharaon a avut o atitudine totalmente relaxată. Dar când a văzut imaginile la premieră, înconjurată de oameni americani, inclusiv agentul său și PR-ul ei, a luat-o razna. Toată lumea i-a spus că acea scenă îi va ruina cariera, așa că Sharon a venit la mine și mi-a spus să o scot din film! I-am spus că nu se poate așa ceva, că a acceptat, i-am arătat-o și că a văzut rezultatul. Ea m-a înjurat. Dar Sharon nu va recunoaște asta, cu siguranță”, a adăugat regizorul olandez.

Mai mult, la filmările scenei respective au fost prezenți doar Sharon Stone, regizorul Paul Verhoeven și directorul de imagine De Bont, astfel că nu există martori suplimentari pentru a explica felul în care au stat exact lucrurile. Ceilalți oameni au fost nevoiți să părăsească platoul de filmare la dorința lui Sharon Stone.

Basic Instinct ne-a oferit cel mai sexy moment din istoria cinematografiei
Sharon Stone PlayBoy

Sharon Stone nu a fost prima opțiune pentru Basic Instinct

Înainte să ajungă la varianta Sharon Stone, regizorul Paul Verhoeven le-a avut pe listă pe Julia Roberts și Michelle Pheiffer, două actrițe cu o cotă mult mai bună.

După ce au citit scenariul, cele două au întrebat dacă scenele de sex și violență vor fi filmate exact așa cum sunt prevăzute în text. Iar replica lui Verhoeven a fost următoarea: “Nu! Vor fi și mai puternice!”

În cele din urmă, Julia Roberts și Michelle Pheiffer au refuzat ofertele. S-a ajuns astfel la varianta Sharon Stone. Pe atunci în vârstă de 34 de ani, actrița încerca să-și resusciteze cariera. Tocmai pozase dezbrăcată în Playboy și era lipsită de orice inhibiții, astfel că avea toate ingredientele necesare pentru a juca într-un film marcat de scene sexuale.

Controversele nu se opresc aici

Și după apariție, controversele din jurul Basic Instinct, cauzate de numeroasele scene sexuale prezente în film, au continuat să apară. Scenaristul Joe Eszterhas a susținut că s-a culcat cu Sharone Stone pentru a sărbători succesul filmului. În schimb, mai multe asociații LGBT au încercat să boicoteze filmul pe motiv că o femeie bisexuală era transpusă într-o imagine negativă. Membrii unei asociații au mers chiar în fața cinematografelor și încercau să-i convingă pe oameni să nu intre în sală pentru a vedea Basic Instinct. Filmul a fost criticat, totodată, și pentru numeroasele scene în care se fuma. Scenaristul Joe Eszterhas a fost diagnosticat ulterior cu cancer și și-a cerut public scuze pentru numeroasele scene în care țigările erau prezente în film.

Michael Douglas a parodiat-o pe Sharon Stone

În schimb, renumitul actor Michael Douglas a spus în repetate rânduri, după această scenă din film, că Sharon Stone este “o actriță de mana a doua”. Douglas a avut chiar rolul principal în Basic Instinct și a părut supărat de faptul că această scenă l-a eclipsat în totalitate.

Supărarea lui Douglas a fost atât de mare încât în 2015 a filmat o parodie după această scenă, alaturi de comediantul James Corden.

Sharon Stone a recreat scena din Basic Instinct la 61 de ani

Fară niciun dubiu, scena din Basic Instinct i-a marcat cariera lui Sharon Stone și a devenit un punct de referință pentru ea. În noiembrie 2019, actrița a fost invitată la gala premiilor GQ, ce a avut la Berlin, prilej cu care a recreat scena atât de cunoscută din Basic Instinct. “E scena care mi-a schimbat viața. Cu ceva ani în urmă, stăteam pe o scenă și regizorul mi-a spus ‘Îmi poți da lenjeria ta intimă deoarece o vedem în cadru și nu ar trebui să o avem. Altceva nu se va vedea’, mi-a spus. I-am răspuns cu ‘Sigur’, dar nu știam că acel moment avea să îmi schimbe viața”, a povestit Sharon Stone, atunci în vârstă de 61 de ani. În paralel, ea i-a invitat pe cei prezenți în sală să recreeze alături de ea scena din Basic Instinct. De această dată nu s-a mai văzut însă nimic.

Ce premii a primit Sharon Stone pentru rolul din Basic Instinct

Basic Instinct s-a bucurat de un succes major în 1992, fiind al patrulea film al anului la box office.

Sharon Stone a primit două premii pentru rolul din Basic Instinct, acordate la MTV Movie Awards: cea mai bună prestație a unei actrițe și cea mai dorită femeie.

În schimb, ea a fost nominalizată și la Zmeura de Aur, ceremonie care premiază cele mai proaste filme. Sharon Stone a primit o nominalizare pentru “cea mai nasoală nouă apariție”, în timp ce Michael Douglas a avut o nominalizare pentru “cel mai prost actor al anului”. Cel mai important premiu din cariera lui Sharon Stone este cel de la Globurile de Aur, primit pentru rolul din Casino (1995), un alt film de referință în istoria cinematografiei, în care a jucat alături de nume grele precum Robert De Niro și Joe Pesci.

Basic Instinct 2 nu s-a bucurat de succes

În 2006, la 14 ani de la apariția primului film, Basic Instinct a avut o continuare, de această dată cu Sharon Stone și David Morrissey în rolurile principale.

Regizorul Paul Verhoeven, cu care Sharon Stone s-a aflat în conflict, a fost înlocuit de Michael Caton-Jones.

Filmul a fost însă un fiasco, primind numeroase critici. Nici la box office  lucrurile nu au stat mai bine. În SUA, filmul a fost dipsonibil în cinematografe doar 17 zile, pentru că apoi Sony l-a scos din cauza interesului foarte scăzut. Doar 5.971.336 de dolari s-au încasat în SUA pentru Basic Instinct 2. Lucrurile au stat ceva mai bine în afara SUA, unde încasările au fost de 32.658.142 de dolari. Basic Instinct 2 este așadar considerat unul dintre cele mai slabe filme din istorie.

Sharon Stone, blocată pe aplicația de dating Bumble

Extrem de neconformistă, Sharon Stone nu a avut prea mult noroc în dragoste. A fost măritată de două ori: mai întâi cu producătorul Michael Greenburg, de care a divorțat în 1990, iar apoi cu jurnalistul Phil Bronstein, de care a divorțat în 2004.

La finalul anului 2019, ea și-a încercat norocul pe aplicația de dating Bumble, dar contul ei a fost blocat rapid.

Aplicația a considerat că este un cont fals, dar Stone a publicat un mesaj pe Twitter prin care a cerut lămuriri și a fost reprimită pe Bumble.

Basic Instinct joc de pacanele online

iSoftBET este unul dintre cei mai cunoscuti producatori de sloturi video care are in oferta multe jocuri de pacanele cu filme. Tema acestui joc se bazeaza pe intamplari din filmul din 1992 cu acelasi nume. Pe langa tema atractiva, acest slot aparut in 2013 are si un gameplay special, pe cele 5 role sunt disponibile 243 linii de plata. Un alt aspect la care acest joc de pacanele online exceleaza este RTP-ul ce ajunge la 97.99, unul dintre cele mai mari disponibile la noi pe site. Speciala este cu adevarat unica, cu o grafica atractiva aduce clientilor norocosi castiguri mai mari dar si pana la 50 de runde gratuite.

Sharon Stone la Late Late Show

Prezentă anul trecut la emisiunea Late Late Show, Sharon Stone declarase, de asemenea, că este dispusă să iasă din nou la întâlniri și să descopere un nou bărbat. Sharon Stone are trei copii, toți adoptați: Roan Joseph Bronstein, pe care l-a adoptat în 2000, și Lair Vonne, pe care l-a adoptat în 2005, și Quinn Kelly Stone, pe care l-a adoptat în 2006. Ea trăiește alături de cei trei copii ai săi în West Hollywood, California.

Jocuri ca la aparate: Basic Instinct
5.0/5
Jocuri ca la aparate: Basic Instinct

Sharon Stone și rolul său activ în societate

Dincolo de scena care a făcut-o faimoasă din Basic Instinct, Sharon Stone a avut un rol activ și în viața de zi cu zi. Cel mai important moment s-a produs în martie 2006, când s-a deplasat în Israel pentru a promova pacea în Orientul Mijlociu, alături de câștigătorul Premiului Nobel pentru Pace, Shimon Peres. În 2013, ea l-a descris pe Peres ca fiind mentorul sau. Apoi, pe 23 octombrie 2013, Stone a primit premil Summit pentru Pace, pentru lupta pe care a dus-o pentru ajutorarea persoanelor diagnosticate cu HIV și SIDA. Ulterior, în 2015, ea a fost premiată pentru faptul că a strâns fonduri pentru construcția a 28 de școli în Africa.

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash