Free cookie consent management tool by TermsFeed

Încă din cele mai vechi timpuri au existat și oameni preocupați să comită infracțiuni. Mulți dintre ei au povești celebre care s-au transformat în filme, alții le-au dat de furcă polițiștilor ani în șir. În cele ce urmează, vă vom prezenta o listă cu cei mai cunoscuți bandiți din istorie.

In zilele noastre sunt la moda povestile cu banditi, iar multe dintre ele au dus si la aparitia unor seriale de succes. Spre exemplu, serialul produs de Netflix, Narcos, a avut la baza in prima faza povestea traficantului Pablo Escobar si a celor din Cartelul Cali. Apoi, actiunea s-a mutat in Mexic. In schimb, Casa de Papel este pura fictiune, dar a devenit cel mai de succes serial de pe Netflix, doborand numeroase recorduri.

“Banditul desculț” deschide lista cu cei mai cunoscuți bandiți din istorie

Începem enumerarea celor mai cunoscuți bandiți din istorie cu un caz relativ recent. Un adolescent pe nume Colton Harris-Moore (născut în 1991), poreclit “Banditul desculț”, a reușit să comită peste 100 de jafuri, inclusiv avioane și bărci. Prima condamnare a primit-o pentru furt la vârsta de 12 ani, iar un an mai târziu ajunsese deja la încă trei condamnări.

afla acum instria celor mai cunoscuti banditi din lume
Colton Harris-Moore

În acel moment, pentru fiecare condamnare petrecea câte 10 zile într-un centru de detenție sau serviciu comunitar. În 2008, el a evadat și până în 2010 a fost acuzat că a comis peste 100 de jafuri. Printre acestea s-au aflat și mai multe avioane pe care le-a pilotat. El nu a efectuat niciodată cursuri de pilotaj, dar a citit manuale online și s-a jucat pe simulatoare.

Nu comitea aceste furturi doar de dragul de a se îmbogăți. Era considerat un adevărat haiduc, care la un moment dat s-a pitit într-o pădure. Furturile sale variau de la obiecte care valorau 100 de dolari, până la mașini, bărci și aeronave. El a primit porecla “Banditul desculț” după ce a comis multe infracțiuni fară să fie încălțat, lăsând în urmă 39 de amprente și mesajul “c’ya”. A fost prins în Bahamas pe 11 iulie 2010, după o urmărire cu barca. Polițiștii au tras în motorul bărcii sale și au reușit să îl oprească. El a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare pe 27 ianuarie 2012, dar a fost eliberat pe 28 septembrie 2016.

afla acum instria celor mai cunoscuti banditi din lume
Jesse James

Jesse James, temutul bandit din Vestul Sălbatic

Nu poți face o listă cu cei mai cunoscuți bandiți din istorie fară să-l amintești pe Jesse James. Temutul bandit a trăit între 5 septembrie 1847 și 3 aprilie 1882 și a comis o mulțime de jafuri de bănci și trenuri, lăsând în urmă numeroase victime. Împreună cu fratele său mai mic, Frank, Jesse și-a câștigat faima unui bandit de temut în special prin brutalitatea de care dădea dovadă. 

Chiar și așa, mulți americani l-au apreciat, fiind considerat un erou popular. Unii îl considerau chiar un Robin Hood al acelor vremuri, chiar dacă nu există dovezi că el și gașca sa împărțeau prada oamenilor săraci. După ce au jefuit mai multe bănci, Jesse James și acoliții săi au trecut și la jaful unor trenuri. Faimos rămâne jaful unui tren din Adair, Iowa, în urma căruia au furat 3.000 de dolari, echivalentul a peste 100 de mii de dolari în banii de azi. La acel moment, Jesse James și gașca sa purtau măștile tipice ale Ku Klux Klan-ului.

În 1882, el a fost împușcat și ucis de Robert Ford, unul dintre colegii săi de gașcă, după ce autoritățile au oferit o recompensă de 10 mii de dolari pentru uciderea sa. Jasse James rămâne ținut minte ca fiind omul care a ucis o mulțime de polițiști și e considerat unul dintre cei mai cunoscuți bandiți din istorie care alaturi de alte nume a influentat industria de cazinouri online sa produca jocuri pe aceasta tema.

afla acum instria celor mai cunoscuti banditi din lume
Billy the Kid
afla acum instria celor mai cunoscuti banditi din lume
Ned Kelly

Billy the Kid, banditul care a ucis peste 20 de polițiști

Rămânem în Vestul Sălbatic cu această listă cu cei mai cunoscuți bandiți din istorie, iar Billy the Kid este și el un nume de referință. Cunoscut sub numele William Henry Bonney sau Henry McCarty, el s-a născut pe 23 noiembrie 1859 și a fost ucis pe când avea doar 21 de ani, pe 15 iulie 1881.

Încă de la vârsta de 12 ani, el era un mare amator de jocuri de noroc și al vieții de nelegiuit. Prima crimă a comis-o rapid, după ce un bărbat i-a insultat mama. Pe când avea 16 ani a fost închis pentru un jaf, dar a evidat și a devenit hoț de vite în Arizona.

El a comis peste 20 de crime, iar în 1881 a fost condamnat la spânzurare pentru uciderea unui șerif. A reușit însă să evadeze din pușcărie după ce a ucis doi paznici, dar la câteva luni distanță șeriful Pat Garett l-a prins și banditul recunoscut pentru faptul că avea dinții strâmbi a fost împușcat mortal.

Ned Kelly, cel mai cunoscut bandit din istoria Australiei

Povestea banditului australian Ned Kelly este una care a dat naștere mai multor filme. Ned Kelly s-a născut în decembrie 1854 și a murit pe 11 noiembrie 1880, la 25 de ani.

Ned Kelly și prietenii săi au ucis trei polițiști în Victoria, Australia, iar apoi au jefuit mai multe bănci și au ars contractele ipotecare ale unui întreg oraș. Ei au inspirat astfel populația irlandezo-australiană să se revolte împotriva guvernului.

Căutat de o armată de polițiști, Ned Kelly rămâne faimos pentru că și-a improvizat o armură din pluguri, iar gloanțele trase spre el nu-l puteau răpune. În cele din urmă a fost împușcat în picior și spânzurat la Melbourne, în 1880. Ned Kelly rămâne unul dintre cei mai cunoscuți bandiți din istorie, iar Mick Jagger și Heath Ledger au jucat în filme inspirate din viața sa. De asemenea, au apărut numeroase melodii în care s-au făcut referiri la el.

Salvatore Giuliano, Robin Hood al Siciliei

Italianul Salvatoare Giuliano este o prezență obligatorie pe lista cu cei mai cunoscuți bandiți din istorie. De altfel, el este cel mai celebru bandit din istoria Italiei. Născut pe 16 noiembrie 1922 în Sicilia, el a fost ucis pe când avea doar 27 de ani, pe 5 iulie 1950.A dus o viață tumultoasă, în special după 1943, în urma invaziei aliate din Sicilia.A început mai întâi cu uciderea unui polițist care a încercat să-l aresteze pentru contrabandă cu produse alimentare pe piața neagră.

cei mai cunoscuti banditi din lume
Salvatore Giuliano

În acele vremuri de război, aprovizionarea cu alimente era asigurată pe piața neagră, iar polițiștii încercau să oprească acest fenomen. Salvatore Giuliano s-a specializat astfel în uciderea polițiștilor și în comiterea unor jafuri în special a oamenilor bogați. A avut numeroși adepți și a condus o adevărată armată de 600 de persoane. Era considerat un Robin Hood al Siciliei deoarece obișnuia să împartă prada cu oamenii săraci.

El și gașca sa au ucis peste 100 de polițiști și 40 de civili și au strâns peste 1 milion de dolari din 30 de răpiri. Apoi, ei s-au retras în munți. În 1949, autoritățile din Italia au trimis 2.000 de oameni pe urmele sale, care au reușit să îl ucidă după un an de căutări.

cel mai blând dintre bandiți
Claude Du Val

Claude Du Val, cel mai blând dintre bandiți

Francezul Claude Du Val are o poveste atipică pe această listă cu cei mai cunoscuți bandiți din istorie. El s-a născut în 1643 și a trăit puțin peste 26 de ani. Du Val este cunoscut pentru faptul că obișnuia să jefuiască trăsurile care se îndreptau spre Londra și nu numai. Ce-l deosebește însă de ceilalți tâlhari celebri este eleganța sa. Conform legendelor, Du Val era foarte atent să fie elegant tot timpul. În plus, se crede că nu a folosit niciodată violența pentru a comite un jaf. 

O altă legendă spune că la un moment dat a acceptat să fure doar jumătate din prada unui călător deoarece soția victimei a acceptat să danseze cu el. După 10 ani în care a fost căutat de autorități, fugarul din Normandia a fost prins de poliție și spânzurat în Anglia. Se mai spune că era un adevărat idol al femeilor în acele vremuri.

Sloturi online cu cei mai cunoscuți bandiți din istorie

Pasionatii de jocuri de pacanele online au la dispozitie mai multe sloturi cu banditi la care actiunea este garantata! Lupta impotriva raufacatorilor sau alaturi de ei, in functie de scenariul jocului, pentru a indeplini misiunea: adica sa te distrezi si sa castigi bani.

Jocuri ca la pacanele: Dead or Alive 2
5.0/5
Jocuri ca la pacanele: Dead or Alive 2
Jocuri ca la aparate: Money Train
5.0/5
Jocuri ca la aparate: Money Train
Jocuri ca la pacanele: Skulls Up
5.0/5
Jocuri ca la pacanele: Skulls Up

Bonnie și Clyde nu pot lipsi de pe lista cu cei mai cunoscuți bandiți din istorie

Bonnie și Clyde au format cu siguranță cel mai cunoscut cuplu de bandiți din istorie. Pe numele lor real Bonnie Elizabeth Parker și Clyde Chestnut Barrow, aceștia au fost inamici publici în SUA între 1931 și 1934, fiind renumiți pentru jefuirea unor bănci, magazine mici și benzinarii.

Polițiștii americani i-au căutat ani în sir, dar mereu erau cu un pas înaintea lor și reușeau să scape. În plus, se bucurau și de aprecierea oamenilor, care îi ajutau. Bonnie și Clyde nu au fost niciodată căsătoriți. Se crede că ea a ales să urmeze acest drum deoarece era îndrăgostită orbește și nu îi păsa că se expune.

Bonnie și Clyde au ucis numeroși polițiști, dar în cele din urmă au fost omorați pe 23 mai 1934, când au fost răpuși de 167 de gloanțe, într-o ambuscadă ce a avut loc în Louisiana. Povestea lor este faimoasă, motiv pentru care au rămas în cultura populară și astfel au apărut sloturi video, melodii și filme care au relatat viața lui Bonnie și Clyde. Povestea lui Bonnie și Clyde a devenit mult mai cunoscută după filmul de succes cu același nume apărut în 1967. De asemenea, și Netflix a realizat o producție foarte bună, intitulată The Highwaymen, ce a apărut în 2019.

banditul călăreț
Dick Turpin
hotul tabloului Mona Lisa
Vincenzo Peruggia

Dick Turpin, banditul călăreț

Născut pe 21 septembrie 1705, Dick Turpin a murit la vârsta de 33 de ani, pe 7 aprilie 1793. Banditul englez a fost cumva considerat urmașul lui Claude Du Val, dar istoricii au demonstrat că acest lucru nu a fost adevărat, întrucât Turpin obișnuia adesea să apeleze la violență.

Și el obișnuia însă să atace trăsuri, iar în 1737 a omorât o persoană care încerca să îl prindă. Ulterior, el s-a mutat în Yorkshire și și-a luat o nouă identitate, John Palmer. Totuși, a atras suspiciuni, iar oamenii locului îl considerau un hoț de cai și l-au arestat.

În timp ce se afla în închisoare, el și-a dezvăluit adevărata identitate printr-o scrisoare pe care i-a trimis-o cumnatului său. Polițiștii au deschis scrisoarea și au aflat cine era cu adevărat. Pe 22 martie 1739, el a fost condamnat la moarte și a fost executat pe 7 aprilie în același an.

Vincenzo Peruggia, omul care a furat tabloul Mona Lisa

Italianul Vincenzo Peruggia nu a comis o sumedenie de jafuri cât timp a trăit, dar prinde un loc pe lista cu cei mai cunoscuți bandiți din istorie pentru celebrul furt al tabloului Mona Lisa, aflat în muzeul Luvru din Paris.

În 1911, Peruggia s-a ascuns peste noapte în muzeu, iar când acesta a fost închis a luat tabloul de pe perete și a ieșit nestingherit pe o poartă rămasă nepazita, ascunzând tabloul în locuința sa.

La doi ani distanță, Peruggia a dus tabloul în Italia, unde a încercat să-l vândă unui reprezentant al unei galerii din Florența. El a fost prins și a susținut că a furat tabloul având rațiuni patriotice și nu financiare. A stat doar 6 luni în închisoare, iar apoi s-a alăturat armatei italiene, alături de care a luptat în Primul Război Mondial. Apoi s-a căsătorit și s-a mutat în Franța, unde a murit în 1925.

celebrul bandit al trenurilor din SUA
Butch Cassidy

Butch Cassidy, celebrul bandit al trenurilor din SUA

Și americanul Butch Cassidy își merită cu prisosință locul pe această listă cu cei mai cunoscuți bandiți din istorie. Între 1896 și începutul anilor 1900, el alături de cel puțin opt membri ai găștii “Wild Bunch” au jefuit zeci de trenuri. Pe numele său real Robert LeRoy Parker, acesta a trăit între 13 aprilie 1866 și 7 noiembrie 1908.

Și-a început activitatea criminalistică pe 24 iunie 1889, când mai întâi a jefuit o bancă din Telluride împreună cu doi dintre frații săi. Aceștia au furat aproximativ 21 de mii de dolari, echivalentul a peste 600 de mii de dolari în banii din zilele noastre. A fost arestat în 1894 și a stat un an și jumătate în închisoare, după ce a fost găsit vinovat pentru furtul unor cai. După eliberare, în 1896, a înființat gruparea infracțională Wild Bunch. Au continuat să jefuiască numeroase bănci, pentru ca apoi, în 1899, să treacă la jaful unor trenuri. Cel mai celebru este cel comis  pe 2 inie 1899, un tren al Union Pacific. După ce comiteau aceste jafuri, membrii grupării  obișnuiau să o ia pe căi separate și apoi se reuneau în locații prestabilite.

În 1899, Cassidy i-a cerut guvernatorului Heber Wells din Utah amnistie, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Fiind conștient că poliția să este pe urmele sale, Cassidy a fugit în Argentina în 1901. Câțiva ani mai târziu, Cassidy s-a mutat în Bolivia, iar în 1911 a fost ucis împreună cu partenerul său Sundance Kid, în urma unui schimb de focuri cu poliția boliviană.

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash