Free cookie consent management tool by TermsFeed


Sezonul 4 Casa de Papel a fost așteptat cu sufletul la gură de milioane de oameni din întreaga lume, iar așteptarea a meritat.
 După ce a difuzat Sezonul 4 Casa de Papel, Netflix a realizat un  documentar special intitulat: “Fabrica de Bani: Un fenomen”, în care a publicat o mulțime de detalii interesante din spatele camerelor de filmat. O selecție am făcut și noi și vi le prezentăm în cele ce urmează.

Sezonul 4 Casa de Papel a fost așteptat cu sufletul la gură
Coperta serialului La Casa de Papel

Cum a trăit Nairobi ultima zi în Sezonul 4 Casa de Papel

Din păcate, odată cu Sezonul 4 Casa de Papel am pierdut-o pe una dintre cele mai îndrăgite actrițe, Alba Flores, care a interpretat-o pe Nairobi. Aceasta a fost împușcată mortal și a fost vizibil emoționată în drumul spre ultima zi de filmări.

“Azi e ultima mea zi! E greu! E sfârșitul unei ere pentru mine. Cică atunci când mori, iți vezi viața într-o clipă. Simt cam același lucru, dar pentru personaj. Îmi place să cred că Nairobi îi dorește fiului său o viață cu mai multe posibilități decât i-a putut oferi ea. Și mai pașnică”, a declarat Alba Flores înainte să intre pe platou.

După ultima scenă filmată în Sezonul 4 Casa de Papel, cea în care a fost împușcată în cap, Alba Flores a izbucnit în lacrimi și a plâns în hohote. Ea a ținut un discurs în fața colegilor de platou.

“Lucrez cu o parte din echipă de mulți ani. Și… Vreau să vă mulțumesc pentru toți ce m-ați învățat. Am crescut aici ca actriță mai mult decât mi-aș fi putut imagina. Și ca om. Și… Sunteți o echipă colosală. Minunată! Sper să mai filmez de încă 16 mii de ori cu voi! O să-mi lipsiți!”, a spus Alba Flores cu ochii în lacrimi.

Ea a primit un buchet de flori din partea colegilor și a fost îmbrățișată cu multă dragoste. “S-a terminat și n-am nimic în plan. E un sentiment eliberator. Fiindcă am nevoie de odihnă”, a spus Alba Flores după ce a părăsit platoul de filmare.

Cum s-a topit aurul în Sezonul 4 Casa de Papel

Cum s-a topit aurul în Sezonul 4 Casa de Papel
Cum a fost topit aurul in Casa de Papel

Echipa de producție a vrut să facă acest serial cât mai autentic, motiv pentru care a apelat la numeroși specialiști ca să se asigure că nu le scapă nimic. Astfel, pentru a afla cum se sparge seiful, au folosit un tub adevărat ce a fost montant la o cameră intermediară conectată la seif. Producătorii au chemat un inginer naval care a ținut un curs și a fost filmat, iar cei implicați au luat notițe din partea omului care explica pe o tablă adevărată. Echipa de producție a procedat similar și când a venit vorba despre topirea lingourilor de aur găsite în seif.

În Sezonul 4 Casa de Papel au fost folosite furnale reale identice cu cele din ateleierele de bijuterii. De altfel, producătorii au mers la cea mai tare companie care produce bijuterii în Spania. Astfel, echipa a învățat cum să topească aurul în mod tradițional. “Pui materialul solid și scoți lichidul”, li s-a explicat producătorilor.  În serial nu s-a folosit aur adevărat ci alamă, care e mai ieftină.

Totodată, echipa de producție din Sezonul 4 Casa de Papel a avut o mulțime de întrebări pentru bijutieri: dacă ai jefui banca cum ai transfroma aurul în pepite? Echipamentul trebuie să încapă într-un camion militar, cum facem? Omul de la compania de bijuterii toarnă, adaugă apă sub presiune și apoi le arată cum se face. “O facem cu bule. Scoate materialul, scurge apa și rămân pepite de alamă ca cele de aur”, a fost indicația primită. Totodată, la filmarea scenelor din Sezonul 4 Casa de Papel au fost aduși profesioniști adevărați pe post de figuranți pentru a topi “aurul”. Aceștia au fost deghizați în figuranți.

“Nu ne-ar deranja în vremurile astea să comitem un jaf, dar nu este momentul”, au  glumit aceștia. Veridicitatea a fost un mare atu al serialului, nu doar în Sezonul 4 Casa de Papel. Spre exemplu, într-un sezon precedent, când enervantul Arturo a fost operat după ce a fost împușcat a fost adus un chirurg adevărat care l-a cusut pe viu, deși în loc de sânge avea machiaj.

De ce sunt îmbracați colegii Profesorului în culoarea roșie

Salopetele în culoarea roșie sunt reprezentative pentru banda care a pus pe jar autoritățile din Spania încă de la începutul serialului. Dar după Sezonul 4 Money Heist am aflat în sfârșit de ce s-a mers pe culoarea roșie. “Culoarea roșie este asociată cu agitația și pasiunea. Te pune în alertă când o pui în contextul că ai o sută de oameni închiși. E o oală sub presiune”, a spus Miguel Amoedo, directorul de imagine al producției.

Pentru a evidenția și mai mult salopetele de culoare roșie, întreg platoul de filmare a fost întunecat. “Totul trebuia să fie întunecat, cu culori terțiare, pentru că simbolurile noastre, salopetele, să iasă în evidență. Este o iconografie proprie”, a adăugat Miguel Amoedo.

Cum s-a scris scenariul din Sezonul 4

Un alt amănunt ieșit din comun la Sezonul 4 și nu numai a fost că scenariul a fost modificat adesea din mers. Iar nervii au apărut adesea în timpul ședințelor. “Nici scenariștii nu știau cum se vă termina”, a afirmat Rodrigo de la Serna, care l-a interpretat pe Palermo. “N-ai nici cea mai mica idee ce faci și e cam aiurea. A fost al naibii de enervant”, a comentat și Tokyo. De cele mai multe ori, actorii primeau scenariul chiar înaintea scenelor pe care le filmau. Ei se întâlneau cu regizorul episodului ca să repete înainte de filmare.

“Încercam să avem un program cât mai strâns fiindcă se petrec multe la post-producție. Vezi o scenă, vezi ceva deosebit și iți permite să schimbi situația. Nu poți să faci asta dacă scenariul tot e făcut. Uneori e greu de înțeles, trăim cu mult stres, dar e mai bine pentru serial. Mereu lucrăm pe muchie de cuțit. Atunci iese interesant”, a explicat Alex Pina, un alt producător executiv al serialului.

Cum a fost aleasă melodia Bella Ciao

Tot după Sezonul 4 am aflat și cum a ajuns echipa de producție la Bella Ciao, melodia care încă din primul sezon a ajuns un hit internațional. “Eram blocați. Nu știam cum să începem. Am ascultat ceva ce fac eu de obicei, am ascultat piesa Bella Ciao. Mă motivează! Atunci mi-am spus ‘Asta e piesa!’. A fost grozav pentru că serialul vorbea despre rezistență și, deodată, aveam referință la partizani.  Acompaniază primul contact cu solul, cu scăparea. Se va auzi cântecul partizan pentru că suntem partizani! Oamenii au nevoie de simboluri”, a spus Jesus Colmenar, directorul și producătorul executiv al serialului.

Bella Ciao a devenit atât de populară încât galeriile de fotbal au început să o cânte pe stadioane, au existat sute de cover-uri după ea și a devenit un simbol al rezistenței la protestele din întreaga lume. “Cu haine normale, fară măști sau Bella Ciao sunt sigură sută la sută că serialul nu ar fi avut același impact. Drept cine te deghizezi?”, a spus și actrița Najwa Nimri, care a interpretat rolul detectivului Alicia Sierra în Sezonul 4 Casa de Papel.

Actorii credeau că serialul va fi anulat după primele 2 sezoane

Tot după Sezonul 4 Money Heist am putut vedea și o dezvăluire interesantă din partea actorilor principali ai serialului. Aceștia credeau că serialul va fi anulat după primele două sezoane. Trebuie spus aceste două sezoane au fost create de postul iberic Antena 3 strict pentru publicul din Spania. Primul sezon a avut o audiență bună în Spania, de 4.5 milioane de privitori, dar în sezonul doi audiențele s-au prăbușit la jumătate. Astfel, după primele două sezoane, actorii și-au luat rămas bun cu gândul că nu vor mai filma și sezonul 3.

Totul s-a schimbat însă după ce Netflix a cumpărat serialul. A făcut-o discret, nu a promovat deloc Casa de Papel, dar oamenii au început să-l urmărească și să-l recomande prietenilor. Dintr-o data, Casa de Papel a devenit un fenomen internațional, iar Netflix și-a dat seama rapid de asta și a comandat încă două sezoane.

Echipa de producție a așteptat două luni până a oferit răspunsul, dar în cele din urmă acesta a fost pozitiv. “Am stat atât de mult timp pentru că doream să fie ceva Wow, să facem ceva superb”, a afirmat producătorul executiv al Casa de Papel. Fenomenul Casa de Papel a fost atât de mare încât până și fotbalistul brazilian Neymar a apărut într-un episod  și s-a declarat un mare fan al producției. Casa de Papel este cel mai vizionat serial din istoria Netflix. Deține același record în țări precum Spania, Italia, Argentina, Chile, Brazilia, Portugalia, în Africa de Nord, Orientul Mijlociu și Turcia.

Cum au fost alese numele protagoniștilor din Casa de Papel

Tot după Sezonul 4, echipa de producție a explicat și felul în care au fost alese numele protagoniștilor din serial, care reprezintă niste orașe din întreaga lume. Jose Colmenar, unul dintre producătorii executivi, a afirmat că i-a venit această idee după ce a văzut cum celălalt producător, Alex Pina, purta un tricou pe care scria Tokyo, în momentul în care serialul era încă în faza de proiect.

“Îmi amintesc că Alex Pina purta un tricou pe care scria Tokyo. E un nume grozav omule, așa trebuie să-i fie numele! În 15 minute am zis: Berlin, Moscova, Denver la foc rapid!”, a afirmat Colmenar.

Când începe Sezonul 5 Casa de Papel?

Având în vedere cum s-a încheiat Sezonul 4 Casa de Papel, este o certitudine că vom putea urmări un nou sezon al serialului fenomen. Mai mult decât atât, există informații conform cărora Netflix ar fi comandat inclusiv un sezon 6 din Casa de Papel.

“Cu Casa de Papel, o luăm meci cu meci, ca Diego Simeone. Episod cu episod, scenă cu scenă, linie cu linie. Nici nu știm cât de lung vă fi serialul. Dacă știam că serialul va fi un fenomen, nici nu ne-am fi gândit să-l ucidem pe Berlin”, a afirmat scenaristul Javier Gomez Santander. Astfel, cel mai probabil, sezonul 5 din Casa de Papel va apărea în primăvara anului 2021. În ce privește felul în care va fi realizat sezonul 5 din Casa de Papel, echipa de producție a menționat că încă nu există o idee clară. “Avem multe posibilități și cred că asta se datorează faptului că personajele sunt foarte puternice”, a comentat Alex Pină. Cert este că serialul este așteptat în continuare de milioane de fani care vor să-i vadă la treabă pe protagoniștii din Casa de Papel.

Jocuri ca la aparate din filme sau seriale

Productiile cinematografice reprezinta o adevarata sursa de inspiratie pentru producatorii de sloturi video, care au lansat o multime de jocuri de pacanele pe aceasta tema. Va propunem doar cateva din cele mai interesante jocuri ca la aparate din filme ce se pot juca la cazino online in Romania.

Cazinouri Recomandate
1.500 RON + 625 Rotiri Gratuite
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 300 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT