Free cookie consent management tool by TermsFeedIstoria Zodiacului și caracteristicile zodiilor - Cazino365.ro

Istoria Zodiacului datează din cele mai vechi vremuri ale omenirii, undeva în mileniul 1 înainte de Hristos, oamenii fiind pasionați de astronomie încă de la început. Înainte de a intra în detalii despre istoria Zodiacului, trebuie să clarificăm un lucru de la început: Ce este zodiacul? Pe scurt, dacă vorbim despre astrologie, reprezintă semnele care împart ecliptica (traiectoria aparentă a Soarelui pe sfera cerească) în 12 zone egale, numite zodii. Când vorbim despre astronomie, zodiacul reprezintă cercul de constelații din ecliptică. Chiar dacă istoria Zodiacului este bogată, în zilele noastre cele mai întâlnite tipuri sunt zodiacul european și zodiacul chinezesc.

afla tot despre zodiac
Istoria Zodiacului si simbolurile zodiilor

Cum a început istoria Zodiacului

Se crede că istoria Zodiacului a început în prima jumătate a mileniului 1 înainte de Hristos. În cataloagele de stele babiloniene anterioare, zodiacul se bazează pe stele. De atunci  au apărut denumiri precum “Gemini” (gemeni) sau AL.LUL. Racii (Rac). Istoria Zodiacului așa cum o știm noi a înregistrat un moment important spre sfârșitul secolului al V-lea înainte de Hristos. Atunci, astronomii babilonieni au împărțit ecliptica în 12 semne egale, la 30 de zile fiecare.

Fiecare semn conținea 30 de grade longitudine cerească și s-a creat astfel primul sistem cunoscut de coordonate cerești. Totuși, istoria Zodiacului consemnează faptul că în acele vremuri astronomii babilonieni au realizat zodiacul în raport cu stelele și începutul Racului era plasat la “steaua din spate”, iar începutul Vărsătorului la “Steaua din spate a peștilor de capră”. În traducere, ordinea zodiilor era diferită față de cea din zilele noastre.

În astronomia greacă, istoria zodiacului a început în secolul al IV-lea înainte de Hristos, prin Euxodus of Cnidus, după ce aici au ajuns cataloagele stelelor babiloniene. Astrologia elenistică, așa cum a fost ea denumită, conține în mare măsură detalii derivate din astrologia babiloniană și cea egipteană. Un rol important l-a avut ulterior astrologul și astronomul Ptolomeu. Istoria zodiacului continuă, iar în Evul Mediu s-a înregistrat un interes pentru acest domeniu, în special în utilizări magice.

Zodiile din zodiacul european sunt următoarele:

  • Berbec: 21 martie – 20 aprilie
  • Taur: 21 aprilie – 21 mai
  • Gemeni: 22 mai – 21 iunie
  • Rac: 22 iunie – 22 iulie
  • Leu: 23 iulie – 22 august
  • Fecioară: 23 august – 22 septembrie
  • Balanță: 23 septembrie – 22 octombrie
  • Scorpion: 23 octombrie – 21 noiembrie
  • Săgetator: 22 noiembrie – 21 decembrie
  • Capricorn: 22 decembrie – 20 ianuarie
  • Vărsător: 20 ianuarie – 18 februarie
  • Pești: 19 februarie – 20 martie
afla tot despre zodia Berbec
Zodia Berbec

Caracteristicile zodiei Berbec

Principalul element care definește această zodie este focul. În general, nativii din zodia Berbec au un caracter războinic și beneficiază de o condiție fizică foarte bună și de independență. Unii dintre ei au însă tendința de a se grăbi și de a deveni agresivi. Se înțeleg în general foarte bine cu nativii din zodiile Săgetător și Leu, iar relația lor cu nativii din Capricorn, Balanță și Rac nu este cea mai buna. Sentimental, nativii din Berbec se potrivesc cel mai bine cu cel din zodia Balanță, după ce trec peste problemele de la început.

Caracteristicile zodiei Taur

Pământul este cel care definește această zodie. În general, nativii din Taur sunt oameni stabili, cu capul pe umeri, loiali și răbdători. De asemenea, sunt reprezentați de o ambiție care îi ajută să își îndeplinească țelurile din viață. Acest lucru face ca taurilor să le placă o viață bună, lipsită de griji, iar uneori pot deveni materialiști. Cel mai bine se înțeleg cu nativii din Fecioară și Capricorn, în timp ce relațiile cu nativii din Leu, Vărsător și Scorpion nu sunt tocmai cele mai bune. Sentimental, ei fac pereche bună cu nativii din Scorpion, după ce trec peste problemele de la început.

afla secretele din spatele zodiei Taur
Zodia Tuar
ce nu stiai despre zodia Gemeni
Zodia Gemeni

Caracteristicile zodiei  Gemeni

Elementul care definește această zodie este aerul. Nativii din Gemeni sunt în general oameni flexibili, buni comunicatori și în general au capacitate de lideri. Ei se înțeleg cel mai bine cu nativii din zodia Balanță și Vărsător. În schimb, cu nativii din Pești, Fecioară și Săgetător nu au tocmai cele mai bune relații. Sentimental se potrivesc, paradoxa, cel mai bine cu cei din zodia Săgetător, după ce trec peste problemele de la început.

Caracteristicile zodiei Rac

Apa este elementul care definește această zodie. Racii sunt în general oameni activi, sensibili, cu imaginație, pasionați de artă și cultură. Ei au însă și ceva minusuri, având anumite capricii și vicii. Pe de altă parte, sunt considerați oameni protectori și sentimentali și pun mare accent pe viața de familie. Cel mai bine, nativii din zodia Rac se înțeleg cu cei din zodia Scorpion și Pești. În schimb, cu cei din zodia Berbec și Balanță nu au relații tocmai bune. Sentimental, cea mai buna potrivire este cu nativii din zodia Capricorn.

Afla tot despre zodia ta
Zodia Rac
afla tot despre zodia ta
Zodia Leu

Caracteristicile zodiei Leu

Focul este elementul reprezentativ pentru această zodie. Și nativii din Leu sunt oameni foarte stabili, născuți să fie lideri. Ei au autoritate, voință, hotărâre, dar și noroc în viață. Sunt oameni generoși, dar unii dintre ei au și orgoliu și mândrie, tind chiar să dea în aroganță. Cel mai bine se înțeleg cu nativii din Berbec și Săgetător, iar relațiile cu cei din Vărsător și Scorpion nu sunt mereu dintre cele mai bune. Paradoxal, dacă un Leu și un Vărsător ajung la căsătorie, lucrurile se schimbă pentru că înseamnă că au depășit o barieră, iar relația tinde să fie una bună.

Caracteristicile zodiei Fecioară

Pământul este elementul care definește această zodie. Fecioarele sunt oameni inteligenți, ingenioși, flexibili, însă unii dintre ei pot deveni instabili, superficiali sau chiar șireți. Totuși, în general nativii din Fecioara sunt oameni pe care e bine să-i ai aproape, mai ales în cazul în care ai probleme, fiind considerați prieteni buni. Se înțeleg cel mai bine cu nativii din Taur și Capricorn, în timp ce la polul opus se situează relațiile cu Gemeni, Săgetător și Pești. Cu cei din Pești însă, dacă reușesc să treacă o punte împreună și să lase în urmă problemele ivite, pot forma o relație și ajung chiar și la căsătorie.

Ce nu stiai despre zodia fecioara
Zodia Fecioara
Tot ce nu stiai despre Zodia Balanta
Zodia Balanta

Caracteristicile zodiei Balanță

Aerul este elimentul care definește această zodie. Nativii din Balanță sunt în general oameni activi, pasionați de frumos, sociabili, cu bun simț. Unii dintre ei pot deveni geloși, nepăsători și superficali. Cel mai bine se înțeleg cu nativii din Gemeni și Vărsător. Relația cu cei din Rac și Capricorn suferă însă. Din punct de vedere sentimental, șansele cele mai mari de a ajunge la o căsătorie sunt cele cu nativii din Berbec.

Caracteristicile zodiei Scorpion

Această zodie are ca element definitor apa. Scorpionii sunt oameni stabili, curajoși, îndrăzneți, loiali și ambițioși. Unii dintre ei pot ajunge la gelozie și chiar violență. Relația cea mai bună o au cu nativii din zodiile Rac și Pești. Cu cei din zodiile Taur, Leu și Vărsător nu se înțeleg însă prea bine. Chiar și așa, dacă trec peste problemele de început, ei pot ajunge la căsătorie cu nativii din Taur.

Zodia Scorpion
Zodia Sagetator

Caracteristicile zodiei Săgetător

Focul este elementul care definește această zodie. Săgetătorii sunt oameni flexibili, spirituali, generoși, altruiști, demni și corecți, capabili să se dezvolte în fiecare moment. Pot da însă într-un optimism exagerat și astfel pot ajunge și la eșecuri în viață. Cel mai bine se înțeleg cu nativii din Berbec și Leu. Relația cu cei din zodiile Gemeni, Fecioară și Pești are de suferit. Și în acest caz, dacă trec peste problemele de la început, ei pot ajunge la o relație sentimentală solidă cu cei din zodia Gemeni.

Caracteristicile zodiei Capricorn

Pământul este elementul care definește această zodie. Capricornii sunt oameni activi, diplomați, serioși, tenace și perseverenți. Unii dintre ei au tendința de a fi pesimiști și încăpățânați. În orice caz, ei sunt oameni cu capul pe umeri pe care este bine să îi ai alături. Cel mai bine se înțeleg cu nativii din Taur și Fecioară. Relația cea mai proastă o au cu nativii din zodia Berbec, Rac și Balanță. Chiar și așa, cu cei din zodia Rac fac casă bună în cazul în care ajung la căsătorie.

Zodia Capricorn
Zodia Varsator

Caracteristicile zodiei Vărsător

Elementul care definește această zodie este aerul. Vărsătorii sunt oameni stabili, inventivi, cu o imaginație bogată, liberi și idealiști. Ei au o capacitate intelectuală sporită și sunt buni comunicatori, fiind dornici mereu să cunoască lucruri noi. Ca și defecte, unii dintre ei pot fi dezordonați sau egoiști, câteodată chiar și încăpățânați. Cel mai bine se înțeleg cu nativii din zodia Gemeni și din zodia Balanță. Relațiile cu cei din zodia Taur, Leu sau Scorpion sunt de cele mai multe ori proaste. Cu Leii însă, dacă ajung la căsătorie, vor trece peste toate problemele împreună.

Caracteristicile zodiei Pești

Apa este elementul care definește această zodie. Peștii sunt oameni flexibili, sensibili, cu o imaginație bogată și ambițioși. Unii dintre ei prezintă și aspecte negative, fiind naivi, ușor influențabili și riscă să cadă în depresie sau chiar mânie. Cel mai bine se înțeleg cu nativii din Rac și Scorpion, în timp ce relația cu Gemeni, Fecioară și Săgetător nu este tocmai bună. Cu cei din Fecioară, daca ajung la căsătorie, trec însă peste toate problemele.

Zodia Pesti

Istoria Zodiacului la jocul de pacanele Zodiac Wheel

Pacanele gratis: Zodiac Wheel
5.0/5
Pacanele gratis: Zodiac Wheel

Zodiac Wheel este un joc de pacanele lansat de Euro Games Technology in data de 14.01.2015 cu 5 role, 5 lunii de plata ce permite o miza de pana la 100 RON per rotire cu un castig potential ce poate ajunge la 60.000 RON. Din pacate acest slot video nu are functia speciala, ceea ce inseamna ca nu avem rotiri gratuite, totusi cu putin noroc putem accesa jackpot-ul progresiv. Daca sunteti pasionati de astrologie, de zodii si de tot ce inseamna traditiile si credintele universului atunci acest joc ca la aparate poate fi o buna modalitate de petrecere a timpului, fie care o faceti pe bani reali la cazinouri online sau gratis pe Cazino 365.

Cum este istoria Zodiacul chinezesc?

Spre deosebire de zodiacul european, care ne este mult mai cunoscut, zodiacul chinezesc se întinde pe un ciclu de 12 ani, care, de asemenea, face parte dintr-un ciclu mai lung, de 60 de ani.

vezi acum care sunt zodiile chinezesti
Zodiile chinezești

Zodiile chinezești sunt următoarele:

  • Șobolan
  • Bivol
  • Tigru
  • Iepure
  • Dragon
  • Șarpe
  • Cal
  • Capră
  • Maimuță
  • Cocoș
  • Câine
  • Mistreț

Încă din istoria zodiacului chinezesc, zodiile erau atribuite în funcție de anul nașterii. În plus, calendarul chinezesc nu numără anii într-o secvență infinită, ci într-un ciclu de 60 de ani. Astfel, fiecărui an îi sunt atribuite o tulpină cerească (Jia, Yi, Bing, Ding, Wu, Ji, Geng, Xin, Ren și Gui) și o ramură terestră care conține numele 12 animale din ciclul zodiacal (șobolan, bou, tigru, iepure, dragon, șarpe, cal, oaie, mai maimuță, cocoș, câine și porc).

La momentul în care scriem acest articol suntem în anul șobolanului. Acesta a început pe 25 ianuarie 2020 și se vă încheia pe 11 februarie 2021. În istoria zodiacului chinezesc, Anul șobolanului este considerat tot timpul un moment al noilor începuturi, fiind primul dintre cele 12 semne zodiacale chinezești. Specialiștii estimau că Anul Șobolanului va fi unul prosper, puternic și norocos pentru aproape toate semnele zodiacale.

Diferența dintre Zodiac și Horoscop

Una dintre cele mai frecvente greșeli întâlnite este de a pune un semn de egalitate intre zodiac și horoscop. Unii oameni consideră că zodiacul și horoscopul înseamnă același lucru, însă lucrurile nu stau deloc așa.

Pentru a clarifica această neînțelegere din istoria Zodiacului, o să explicăm ce le diferențiază. Zodiacele reprezintă constelațiile care vin în calea Soarelui peste sfera cerească în cursul unui an. În funcție de data nașterii, fiecare om primește un semn zodiacal, sau, ca să fim mai clari, are o zodie. Fiecare zodie are particularitățile sale și sunt aceleași pentru totdeauna. În schimb, horoscopul reprezintă interpretarea unei astograme și este valabil doar pentru o perioadă de timp (o zi, o săptămână, o lună, un an).

Astrograma se întocmește pentru un anumit moment și e considerată o amprentă a cerului în clipa în care a fost realizată. În concluzie, marea diferență dintre zodiac și horoscop este că primul se referă la date generale pentru toți nativii zodiei, în timp ce horoscopul este mai personalizat și e realizat pe o perioadă determinată de timp.

Cazinouri Recomandate
Bonus 100 % pana la 1.000 RON
1.200 RON + 300 Rotiri Gratuite bonus de bun venit
100% pana la 2000 RON + 300 Rotiri Gratuite la NetEnt. Varsta minima 18+. Se aplica T&C
100% Bonus până la 1000 RON + 200 Rotiri Gratuite Cash
2.500 RON + 500 Rotiri Gratuite EGT
100% până la 1500 RON la prima depunere + 225 Rotiri Gratuite Cash