În toată istoria României sunt puțini oameni care au stârnit mai multe controverse decât Regele Carol al II-lea. Un stil de viață depravat, un mod de a conduce totalitar și o pasiune pentru jocuri de noroc – toate au făcut parte din viața acestuia. Cazino 365 vă prezintă astfel povestea controversată a Regelui Carol al II-lea, multe dintre informațiile ce urmează nefăcând parte din manualele de istorie, din motive lesne de înțeles.
Regele Carol al II-lea a domnit între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. El s-a născut în toamna anului 1893, la Sinaia, și a murit în exil, în aprilie 1953, în Portugalia, la Estoril. Carol al II-lea a fost primul copil al regelui Ferdinand I al României și al reginei Maria. A avut patru frați, iar cel mai cunoscut este Nicolae al României. De asemenea, el a avut și un copil legitim, Mihai. Dincolo de aceste date pur istorice, ajungem și la povestea controversată a Regelui Carol al II-lea. Stilul său de viață era agitat, marele său viciu erau femeile, iar acest lucru i-a adus numeroase probleme.
A dezertat în timpul războiului pentru o femeie
În timpul Primului Război Mondial, Carol al II-lea a decis să dezerteze din armată. El s-a căsătorit ilegal cu Ioana Lambrino, dar ulterior
mariajul a fost dizolvat. După relația cu Ioana Lambrino, Carol al II-lea a cunoscut-o pe Elena a Greciei, pe care a luat-o de soție în martie 1921. Din această relație a apărut și Mihai, cel care avea să preia tronul. Totuși, în anul 1925, Carol și-a părăsit din nou familia, a renunțat la tron și s-a mutat în Franța cu Elena Lupescu.
Când regele Ferdinand a murit, în 1927, tronul a fost preluat de fiul lui Carol al II-lea, Mihai. Acest lucru nu a fost însă pe placul lui Carol al II-lea. Astfel, în 1930, el a decis să revină în țară și și-a detronat propriul fiu. S-a folosit de relațiile pe care le avea și a reușit să convingă oameni cheie că este cel mai potrivit să conducă țara. Acest lucru nu i-a convenit deloc fratelui său, Nicolae, cu care s-a aflat în conflict pentru o mare parte a vieții.
“E un trădător și un dictator, care ar merita să fie la ghilotină, și nu pe tron”, îl descrie Nicolae pe Regele Carol al II-lea, într-o scrisoare trimisă în 1935. “În pofida faptului că i se acordase Ordinul Mihai Viteazul, era laș din fire, atât fizic, cât și moral. De ce l-a decorat regele Ferdinand cu acel ordin nici eu șîi nici altcineva n-a putut înțelege vreodată: pe front, în fața dușmanului, n-avusese un post de comandă efectivă, și nici n-a auzit să fi făcut cumva un act de bărbăție pe câmpul de luptă. O fi fost bărbăție doar dezertarea lui la inamic, la Odessa…”, a mai scris acesta.
În cei 10 ani ca rege, Carol al II-lea a avut un stil totalitar de a conduce, fiind ahtiat după bani. Țara o ducea destul de rău, fiind cuprinsă de o criză economică. În aceste condiții, el a fost nevoit să abdice în anul 1940, dar nu înainte de a umple un tren cu toate averile posibile. În schimb, legionarii, marii săi inamici, au încercat să-l omoare și au tras în tren.
Orgii regale organizate de Carol al II-lea
După ce a devenit rege, Carol al II-lea și-a pierdut orice urmă de respect față de statutul său. Dincolo de relația cuntroversata cu Elena Lupescu, acesta a avut numeroase alte derapaje in. Astfel, povestea controversată a Regelui Carol este prezentata de istoricul Alexandru Gârneață care a dezvăluit cum obișnuia să organizeze tot felul de orgii Carol al II-lea.
“Aducea noapte de noapte în apartamentul său din spatele palatului femei de toate categoriile. Se perindau pe aici prostituate, fetişcane oarecare, fiice şi soţii ale magnaţilor sau miniştrilor. Toate putreziciunile, toate orgiile şi toate faptele neruşinate ce se petreceau în garsoniera din strada Palatului, în vila din aleea Vulpache şi în toate castelele regale”, a relatat Alexandru Gârneață.
La acele vremuri, presa occidentală îl numea pe Carol al II-lea “The Playboy King”. Jurnaliștii străini îi urmăreau cu atenție relațiile și scriau constant despre el. Totul a început după ce a cunoscut-o pe Ioana Lambrino, cu 12 ani înainte să fie rege. Astfel, el a dezertat din Armată și a fugit cu aceasta la Odessa, unde s-au căsătorit religios. La revenirea în țară, Carol al II-lea a fost condamnat la închisoare, iar căsătoria a fost anulată de Curtea Supremă a României. A stat 75 de zile în detenție la Mănăstirea Horăița din Bicaz, dar până atunci făcuse deja un copil cu Ioana Lambrino, Mircea Gregor Carol, pe care nu l-a recunoscut și a fost exilat la Paris împreună cu mama sa.
Carol al II-lea și celebra sa boală
În istorie, numele lui Carol al II-lea mai este alăturat și bolii numite priapism. Aceasta este, de fapt, cunoscută în popor, și sub numele de “Boala Regelui”. Aceasta se caracterizează printr-o permanentă erecție, care se vindecă doar printr-un act sexual, dar care nu dispare după finalizarea raportului. Tocmai din cauza acestei boli nici relația de căsătorie dintre Carol al II-lea și Elena a Greciei, în urma căreia a apărut Mihai, nu a mers.
“Prinţul Carol era un fenomen al naturii care a traumatizat-o profund pe soţia sa, prinţesa Elena…când o prindea îi ridica fusta-n cap şi-o supunea zi şi noapte în pat sau la repezeală pe un colţ de canapea, îndatoririlor conjugale”, a scris Constantin Argetoianu în cartea Pentru cei de mâine, apărută în 1996.
De asemenea, Carol al II-lea era un obișnuit al bordelurilor din Capitală și obișnuia să agațe femei și de pe stradă. “Regele culegea femei de pe stradă …şi că ieşea tot mai frecvent noaptea pe cheiul Dâmboviţei şi lua femei de cea mai joasă speţă”, nota Armand Călinescu, fost șef al Ministerului de Interne, într-o carte apărută în 1990 despre povestea controversată a Regelui Carol.
De altfel, se spune că multe dame de companie au avut nevoie de intervenția medicilor după o noapte cu Carol al II-lea. Se crede că acesta le oferea între 500 și 1000 de lei, iar apoi prefectul poliției le mai oferea 5.000 de lei pentru a le cumpăra tăcerea.
Povestea controversată a Regelui Carol al II-lea: Iubea pokerul
Pe lângă femei, o altă slăbiciune a lui Carol al II-lea erau jocurile de noroc, în special pokerul. Din povestea controversată a Regelui Carol se stie faptul că fostul monah era avid după putere și bani, iar jocurile de noroc îi dădeau și mai multă adrenalină. Istoricii acelor vremuri amintesc despre partide de poker pe care Carol al II-lea le juca cu oamenii din jurul său: Gavrilă Marinescu, prefectul poliției Capitalei din acele vremuri, Ernest Urdăreanu, Max Auschnitt, dar și cu amanta sa, Elena Lupescu.
“Mi s-a povestit de o partidă de poker la Duduia, în care a fost o întâlnire între Gavrilă Marinescu şi Urdăreanu. După o licitare animată, Gavrilă a cerut 80.000 de lei; Urdăreanu a primit şi a cerut plus 80.000 – adică în total 160.000 lei. Gavrilă a ţinut şi au bătut cărţile: Urdăreanu avea secvenţa regală, iar adversarul său carré de aşi. O sută şaizeci de mii de lei pe o carte, când cu câţiva ani înainte împuşcai francul – iată una din minunile «Restauraţiei»! Trăiască Regele brelanului! Singurul lucru organizat în România Mare e jaful şi şperţul… Regele, Malaxa, Aristid Blank şi Gavrilă Marinescu. Iată sovietul de soldaţi… şi şperţari care hotărăsc astăzi soarta Guvernelor noastre. Ne copleşeşte mocirla!”, nota scriitorul Constantin Argetoianu în Însemnări zilnice din decembrie 1937.
Pentru că ura să piardă, Carol al II-lea modificase regulile jocului și oamenii din jurul său știau încă de la început că nu aveau voie să câștige partidele de poker.
Joaca poker, ca si regele! Dar online, ca suntem in 2020!
Pentru ca ne aflam intr-o perioada delicata, turneele de poker in cazinouri sunt foarte rare de aceea singura optiune pentru iubitorii acestui joc este in online. In Romania sunt mai multe cazinouri de top licentiate care ofera poker online. Iata mai jos lista noastra de sugestii:
Povestea controversată a Regelui Carol al II-lea cuprinde și alte detalii scandaloase despre comportamentul acestuia. Într-o carte publicată de ofițerii V. Anescu și M. Popa este descris și felul în care se comporta Carol al II-lea când juca poker.
“Absorbit de câte un pocher cu marii magnaţi ai capitalului ca Malaxa, Auschnitt şi alţii, îşi aprindea trabucul cu hârtii de câte o mie lei”, relatează aceștia. Pe lângă poker, Carol al II-lea obișnuia să joace și bridge, istoria consemnând câteva partide pe mize mari.
100% pana la 2.000 RON
300 Rotiri Gratuite la NetEnt
Varsta minima 18+
Se aplica T&C
Povestea controversată a Regelui Carol | Cum a murit?
Plecat din România în 1940, Carol al II-lea s-a oprit pentru scurt timp în Iugoslavia, unde vagoanele au fost atașate la trenul Orient Express și au trecut în Italia, apoi în Franța și ulterior au ajuns în Spania. Timp de câteva luni, Carol al II-lea și Elena Lupescu au trăit în Spania, apoi în Portugalia. După două luni în Portugalia, cei doi au mers în Cuba, dar marele vis a fost cel american. Totuși, autoritățile din SUA i-au refuzat accesul, astfel că a ajuns în Mexic. În 1944 s-a mutat în Brazilia, unde a și luat-o de nevastă pe Elena Lupescu, după ce aceasta i-a spus că este pe moarte și că e ultima sa dorință, ceea ce nu era adevărat.
Ulterior a dorit să revină în Franța, dar i-a fost refuzată viza și astfel a ajuns în Portugalia, la Estoril. Aici și-a cumpărat o vilă și ducea o viață nesănătoasă. Obișnuia să petreacă mult timp în celebrul cazino de aici, mânca nesănătos, fuma mult și nu făcea sport.
Estoril era localitatea în care milionarii americani veneau să-și toace banii la cazino, iar Carol al II-lea era adeptul partidelor de poker și bridge. În aceste condiții, nu s-a plictisit deloc în ultimii ani din viață. În plus, își mărise și colecția de timbre, o altă pasiune de-ale sale. Totuși, el a murit la vârsta de 59 de ani, în 1953, după un atac de cord, asa se incheie povestea controversată a Regelui Carol. Trupul său neînsuflețit a fost depus inițial lângă Panteonul regilor Portugaliei din mănăstirea Sao Vicente din Lisabona, dar apoi a fost mutat la Curtea de Argeș. În schimb, Elena Lupescu a trăit până în 1977.
Sunt Fulgusin Marcel si sunt CEO la Tipzor Media SRL, una dintre primele companii din Romania care au obținut licența de cls. a II-a din partea ONJN, companie care deține si administrează site-ul cazino365.ro.
Compania condusa de mine are in portofoliu mai multe proiecte de succes in zona de casino si pariuri. De asemenea, Tipzor Media SRL a fost prima companie din Romania care a vândut un site din nișă cu peste un milion de euro.
Îmi place sa joc poker si blackjack, însă ocazional mă distrez si la sloturi sau pariuri. Am jucat poker la nivel pro pentru 2 ani atât live cat si online cu rezultate bune. Am peste 200.000 euro profit in online la limitele mici. Jocul meu favorit de poker este Pot Limit Omaha.
Joc si offline, mai rar in ultimul timp, la mesele de Blackjack live. Pe site-ul cazino365.ro, alături de echipa mea, va prezint cele mai noi oferte, bonusuri si rotiri gratuite la cazinourile online. In secțiunea de blog îmi place sa împărtășesc din experiența mea si sa scriu strategii de joc, reguli si ghiduri pentru jocuri de cazino.